0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

''Ömrünün en güzel yıllarında çalışarak emekli olan bizler, bugün ülkemizde insanca bir yaşamı sürdürme olanaklarından yoksun, toplumun en mağdur kesimlerinin başında geliyoruz.

Bunun nedeni; yıllardır Türkiye'de uygulanan ekonomik ve sosyal politikalardır."
DİSK'e bağlı EMEKLİ-SEN, emeklilerin maruz kaldığı haksızlığa karşı ekonomik ve demokratik mücadelesiyle tanınan, bu yüzden de hakkında kapatılma davaları açılan bir sendikadır.1995 yılından beri sendikal çalışmalarını yürüten EMEKLİ-SEN, Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesinde süren davalarında, mahkeme heyetinin "kapatılmanın yersizliği" yönünde görüş belirtmesine rağmen, Yargıtay 4.Hukuk Daire'si, Türkiye'de emekliler sendika kuramaz, ancak dernek ve vakıf kurup çalışma yapabilirler kararı aldı. Daha önce de buna benzer kararlar alınmış, bu kararlar yapılan itirazlarla sendikanın lehine sonuçlanmıştı. Emekli-sen, iç hukuk yollarının tıkanması durumunda dava konusu olan yasa maddesini, uluslararası hukuk kurumlarına taşıyacağını belirtiyor.

DİSK/EMEKLİ-SEN, son olarak Türkiye genelinde Başbakanlığın cevaplamasını istediği bir dizi taleple imza kampanyası düzenliyor. Bu temelde Samsunda da, imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyasının metninde, üst kısımda emeklilerin yaşadığı sorunlar, genel bir ifadeyle altı çiziliyor. AKP'nin İMF politikalarını 4 yıllık iktidarı döneminde, kesintisiz uyguladığı, bununda emeklilerin yaşamını çekilmez kıldığı vurgulanıyor.

Hazırlanan metnin altında da taleplerini sıralıyorlar; "Açlık sınırı altındaki aylıklarımız, insanca yaşayabileceğimiz seviyeye çıkartılsın.
Tüm emeklilere yılda iki ikramiye ve yetecek kadar yakacak parası verilsin.

Sosyal Güvenlik ve Sağlık hakkımızda büyük bir yıkıma neden olan 5510 sayılı SSGSS yasasının uygulanması ertelensin ve toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla ihtiyaca cevap verecek yeni bir yasal düzenleme yapılsın"…

EMEKLİ-SEN'in talepleri hazırlanan metinde 11 maddeden oluşuyor. Toplanan imzalar daha sonra Başbakanlığa iletilecek.

Onlar ömürlerinin en güzel yıllarını çalışarak geçirmiş olmalarına rağmen hiç bir zaman emeklerinin karşılığını alamamış milyonlarca emekçilerden bir kesittir.
Kapitalist bir ülkede olmamızdan dolayı devlet politikalarını da kapitalist ilişkilerden farklı düşünmemek gerekiyor. Şu an Türkiye de uygulanan ekonomik ve sosyal politikalar, emekçilerin insanca bir yaşam sürdürme olanakları bırakmamıştır. Ama bunlar tabiî ki ne patronları ilgilendiriyor ne de patronların devletini. Sermaye devletinin ücret politikası "mümkün olan en az ücret" temelinde kapitalistler ve emperyalistler tarafından belirleniyor. Sermaye dünyasının kurduğu İMF, tüm para politikalarını içerdeki ve dışarıdaki sermayedarlar lehine onlar adına belirleyip bildiriyor.

Evet, onlar, sistemin unutulmuş mağdurları…"Patronlar Devleti", kulaklarını tıkamış olsa da, emeklilerimizin yalnız olmadığını seslerimizle duyuracağız.

DİSK/EMEKLİ-SEN'in Türkiye genelinde başlatmış olduğu imza kampanyasıyla belki biraz olsun emeklilerimizin istemlerini duyurabiliriz.

SOSYALİST ŞOREŞGER-Karadeniz

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
News Reporter