0 0
Read Time:3 Minute, 28 Second

"Geleceğimiz hakkında söz söylemek bizim için acil bir ihtiyaç!.."
Mesleki yeterlilik, yetkinlik, uzmanlık, stajyerlik… hepimizin özellikle son dönemde sıkça duyduğu kavramlar. Tartışmaları uzun dönemlere dayansa da, meslek alanlarının yeniden düzenlenmesi kapsamında hayatımıza giren bu kavramlar; mühendislik, mimarlık, hukuk, eğitim, tıp gibi pek çok alanda somut adımlar atılmasıyla, öğrencileri daha bugünden geleceklerini düşünmek zorunda bırakıyor.

Her meslek alanında değişik biçimlerde ortaya çıksa da, özü itibariyle aynı olan uygulamalar karşımıza unvansız diplomalar, değişen sürelerde stajlar, mesleğe kabul kurulları, mesleğe kabul sınavları… olarak çıkıyor. Üniversite eğitiminin yetersizliği, meslek içinde karşılaşılan sorunlar sebep olarak gösterilse de, bu eş zamanlı dönüşümlerin gerisinde farklı bir amaç olduğu açık.

‘95 yılında imzalanmış GATS anlaşmasının koşulları gereği ve AB uyum sürecinde, mesleklerin yeniden yapılandırılması çerçevesinde, bazı düzenlemelerin yapılması dayatılırken, dönüp meclisten çıkan kararlara, bu kararların altyapısını oluşturan yönetmeliklere baktığımızda, geleceğimiz pahasına, bu yolda hızlı adımların atıldığını görüyoruz.

Pazarlık konusu edilen biz ve bizim geleceğimiz olduğundan, bu tartışmaların bir parçası olmak, kendi geleceğimiz hakkında söz söylemek bizim için acil bir ihtiyaç.

Bizler,

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Öğrenci Komisyonu,

Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Öğrenci Komisyonu,

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Öğrenci Komisyonu,

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Öğrenci Komisyonu,

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Öğrenci Komisyonu,

Toplumcu Mühendislik Mimarlık Öğrencileri,

Çağdaş Genç Avukatlar,

Tıp Öğrencileri Kolu

olarak, sorunlarımızı kendi öznel durumlarımızı da ortaya koyarak tartışabilmek ve birlikte çözüm üretmek için bir araya geldik. Ortak sorunların birlikte mücadele etmeyi gerektirdiğini düşünüyoruz.

Çağrımız benzer dönüşümleri yaşayanlara; 4yıllık lisans eğitimi ve bu dönem içinde yaptığı stajları hiçe sayılan, tüm bu uygulamaların sonucunda işsizlikle karşı karşıya kalacak olan herkesedir! Sorunlarımıza çözüm arayacağımız bir platformu birlikte oluşturmak için, alanlarında benzer dönüşümleri yaşayan herkesi birlikte hareket etmeye, bu yönde yapacağımız "GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye" konulu asmpozyumu birlikte örgütlemeye çağırıyoruz!

Sempozyum 13 – 14 Nisan tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşecektir. Program, öğrencilerin de sunum yapabilmelerine imkan verecek şekilde oluşturulacak ancak sunum yapmak isteyen öğrencilerden programın düzenlenmesi için önceden haber vermesi istenecektir. Sunumlar sonrasında, mümkün olan en geniş katılımla bir forum düzenlenecek, tartışma ortamı yaratılacaktır

Bizim açımızdan asmpozyum, öncesiyle sonrasıyla kurgulanmış, hedefli bir çalışmaya konu edilmek ihtiyacı taşımaktadır. Ortak çalışmayı da besleyecek olan yerel çalışmalar, öncelikle yerel toplantılar ile her alanın kendi içinde tartışmalar yapabilmesinin, bunun sonucunda da 2.gün yapılacak foruma somut talepler sunabilmesinin önünü açacaktır.

Bu yüzden çıkarılacak ortak afiş, bildiri, broşür gibi araçların kullanımı kadar, her alanın yaşadığı dönüşümü anlatacak ayrı çalışmasının olması kurgulanmaktadır.

Özet olarak yapılması amaçlanan:

* Çalışmayı dönüşümlerin yaşandığı tüm alanlara yaymak,

* Hazırlanan ortak afiş, bildiri, broşür gibi araçlarla dönüşümlerin genel kapsamını anlatmak,

* Dönüşümlerin her alanda farklı yansımaları olduğundan, örgütlerin kendi somut sorunlarıyla ilgili yerel çalışmalarını yapması,

* Konuyu üniversitelerde geniş katılımlı toplantılara konu edebilmek,

* Sempozyumu, sonrasına bir şeyler bırakma hedefiyle örgütlemektir

http://www.kizilbayrak.net/ sitesinden alınmıştır.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
News Reporter